Avondfotografie workshop Groningen

Een avondfotografie in Groningen met René Kuipers en Arno Steeman op vrijdag 20 december 2019. Het gebouw DOT in Gronigen was omgetoverd tot een gekleurde kerstbal. De kleuren wisselden. Het had de dag geregend en er lagen plassen die een mooie reflectie geven van het gebouw.

Het advies van de workshopgevers was om de iso zo laag mogelijk in te stellen. Iso 100 of nog lager als het kan, 50. Het diafragma klein (hoog getal), stel hem in op F16. Daarna kijken in je histogram welke belichtingstijd de beste is. In mijn geval zou ik 40 seconden moeten belichten. De foto’s die ik zag op mijn LCD leken veelbelovend.

Vanaf dezelfde parkeerplaats kijkend naar de Matinitoren hebben we een mooi standpunt. De weerspiegeling van het grafitiblok in de plassen en op de achtergrond de toren.

Aan de overkant van het water is de weerspiegeling in het water door de lange belichting heel soft. Het waaide redelijk en daarom zijn de lichten ook niet geheel scherp als ‘sterren’ op de foto. 
Na de DOT, naar de Grote Markt in Groningen om de sfeer te proeven van de winteractiviteiten. Het gemeentehuis is ook mooi verlicht.

Geef een antwoord